Een heerlijk ontbijtje kan niet missen! Helaas zijn de opties voor granola in de supermarkt beperkt en vaak niet zo gezond. Met dit recept kan je heerlijke granola maken.
Ingrediënten
- 100 g haver
- 100 g ongekookte quinoa
- 250 g rauwe amandelen
- 10 g kokossuiker (of sub-biologische bruine suiker, muscovado, biologische rietsuiker)
- 1 snufje zeezout
- 60 ml/54 g kokosolie
- 70 ml/90 g ahornsiroop (of agavesiroop)
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Voeg haver, quinoa, amandelen, kokossuiker en zout toe aan een grote mengkom – goed roeren!
- Voeg kokosolie en ahornsiroop toe aan een kleine pan. Verwarm op middelhoog vuur gedurende 2-3 minuten en klop regelmatig totdat de twee volledig zijn gemixt en er geen zichtbare scheiding meer is.
- Giet onmiddellijk de droge ingrediënten erover en roer tot alle haver en noten grondig bedekt zijn. Schik het op een grote bakplaat en verdeel het in een gelijkmatige laag.
- Bak gedurende 20 minuten. Haal vervolgens uit de oven en roer/gooi de granola. Draai de pan om zodat het andere uiteinde eerst de oven in gaat (zodat de pan gelijkmatig bakt) en bak nog 5-10 minuten. Let goed op dat je het niet laat verbranden. Je weet dat het klaar is als de granola goudbruin is en aromatisch ruikt.
- Laat volledig afkoelen voordat je ervan gaat genieten. Bewaar restjes in een afgesloten zak of container bij kamertemperatuur gedurende 2 weken, of in de vriezer gedurende maximaal 1 maand.