Een heerlijk ontbijtje kan niet missen! Helaas zijn de opties voor granola in de supermarkt beperkt en vaak niet zo gezond. Met dit recept kan je heerlijke granola maken.

Quinoa granola

Ingrediënten

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Voeg haver, quinoa, amandelen, kokossuiker en zout toe aan een grote mengkom – goed roeren!
  3. Voeg kokosolie en ahornsiroop toe aan een kleine pan. Verwarm op middelhoog vuur gedurende 2-3 minuten en klop regelmatig totdat de twee volledig zijn gemixt en er geen zichtbare scheiding meer is.
  4. Giet onmiddellijk de droge ingrediënten erover en roer tot alle haver en noten grondig bedekt zijn. Schik het op een grote bakplaat en verdeel het in een gelijkmatige laag.
  5. Bak gedurende 20 minuten. Haal vervolgens uit de oven en roer/gooi de granola. Draai de pan om zodat het andere uiteinde eerst de oven in gaat (zodat de pan gelijkmatig bakt) en bak nog 5-10 minuten. Let goed op dat je het niet laat verbranden. Je weet dat het klaar is als de granola goudbruin is en aromatisch ruikt.
  6. Laat volledig afkoelen voordat je ervan gaat genieten. Bewaar restjes in een afgesloten zak of container bij kamertemperatuur gedurende 2 weken, of in de vriezer gedurende maximaal 1 maand.