Elementor Openhouse

Het idee van OPenhouse

Een van de projecten die wij doen binnen onze gemeente Speranza is het project dat wij “Openhouse” noemen. Dit is een project waarin wij als gemeente proberen onze dienstbaarheid te tonen naar onze medemens. Wij stellen ons ‘huis’ (lees kerk) open voor mensen uit de omgeving van onze kerk en nodigen ze uit d.m.v. flyers waaring wij ze vragen ze zin hebben om te komen genieten van een overheerlijke maaltijd, gevolgd door een (christelijke) film onder het genot van een lekkere snack en wat drinken. Uiteraard alles geheel vrijblijvend en geheel gratis.

"Lekker eten, Gezelligheid en vrienden.”

Speranza-Lelystad is een nieuwe gemeente van de Adventkerk die sinds 2013 actief is in de Waterwijk e.o. Een kerk waarin iedereen elkaar kent en met elkaar betrokken is. Mensen die op een zoektocht zijn naar een ontmoeting met God, om in zijn liefde verder naar elkaar toe te groeien. Dit doen wij door ons dienstbaar op te stellen naar de mensen in onze omgeving. Eén van de projecten die daaruit voort gekomen is, is de “OPENHOUSE”.
Speranza Lelystad

Eredienst openhouse

Natuurlijk is het de dag van openhouse gewoon sabbat, wat dus automatisch ook betekend dat er een eredienst is op die dag met daaraan voorafgaand sabbatschool (bijbelstudie). De mensen die naar Openhouse willen komen zijn natuurlijk ook van harte uitgenodigd om deze dienst bij te wonen. De dienst begint dan wel om 12:00 uur!

Waarom 12 uur?

12 uur… Vreemde tijd om te beginnen met een dienst toch? Niet helemaal! Dit heeft natuurlijk een goede reden en dat is dat wij voorafgaand aan Openhouse een kerkdienst hebben. Openhouse zelf begint dus om 17:00 uur, maar natuurlijk ben je al van harte welkom om 12.00 uur het moment dat onze dienst start.

Helpen bij openhouse

Natuurlijk moet er bij openhouse van alles voorbereid en klaar gezet worden. Hier luid natuurlijk ook het spreekwoord “velen handen maken licht werk” dus als je graag helpt en daarnaast ook lekker wil eten dan waarderen we het natuurlijk enorm als je zou willen komen helpen om alles klaar te zetten.

Video afspelen

OPENHOUSE GALLERIJ

Hier vind je een paar van de mooie momenten die wij samen hebben beleefd in de afgelopen jaren met Openhouse.

Speranza